Някои хора не могат да си представят пиенето на чай без резен

...
Някои хора не могат да си представят пиенето на чай без резен
Коментари Харесай

Как да се съхраняват правилно лимоните вкъщи?

Някои хора не могат да си показват пиенето на чай без комат лимон, до момента в който други не пропущат възможността да поръсят рибни ястия с ароматния цитрусов сок. Каквото и да се приказва, този кисел плод е постоянно срещан в доста кухни. С течение на времето обаче може да изсъхне или даже да плесеняса - всичко зависи от конкретните условия на предпазване.

Според диетоложката Ванеса Кинг, поддържането на лимоните свежи от три до четири седмици не е проблем, като ги съхранявате в ледник в затворен резервоар или торба, съобщи dariknews.bg.

Изводът е, че съхраняването на лимоните близо до други плодове, както и стайна температура и слънчева светлина ще ускорят узряването.

" Плодовете, които отделят етиленов газ, като ябълки, пъпеши и банани, ще ускорят узряването на други храни, чувствителни към етилен, като лимоните “, предизвести тя.

Ако желаете, лимоните могат да се съхраняват при стайна температура, само че в този случай би трябвало да разчитате на скъсен " период на валидност “ - към две седмици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР